Για 2 πράγματα μιλάνε όλο το Νοέμβρη στο νησί... Για ελιές και για χοιροσφάγια.
Κάτι όμως οι απεργίες της ΠΝΟ, κάτι τα μποφόρια, κάτι τα ακριβά εισιτήρια που δεν επιτρέπουν πολλά ταξίδια το μήνα, κρατούν πολλούς από μας μακρυά από την Άνδρο.
Δεν ξενερώνουμε ποτέ όμως. Αν δεν μπορούμε να φτιάξουμε τα παραδοσιακά μας λουκάνικα "πέρα", θα τα φτιάξουμε στην Αθήνα. Το μόνο που χρειάζεται είναι σωστά (ανδριώτικα) υλικά και καλή παρέα. Παρακάτω μερικές συμβουλές για ερασιτέχνες...
Κάτι όμως οι απεργίες της ΠΝΟ, κάτι τα μποφόρια, κάτι τα ακριβά εισιτήρια που δεν επιτρέπουν πολλά ταξίδια το μήνα, κρατούν πολλούς από μας μακρυά από την Άνδρο.
Δεν ξενερώνουμε ποτέ όμως. Αν δεν μπορούμε να φτιάξουμε τα παραδοσιακά μας λουκάνικα "πέρα", θα τα φτιάξουμε στην Αθήνα. Το μόνο που χρειάζεται είναι σωστά (ανδριώτικα) υλικά και καλή παρέα. Παρακάτω μερικές συμβουλές για ερασιτέχνες...
Kόβουμε τα κομμάτια του χοιρινού σε κυμά (όχι σε μηχανή αλλά με μαχαίρια)
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (κρασί, μάραθο, πορτοκάλι, πιπέρι και... άλλα μυστικά υλικά)
καθαρίζουμε καλά τα έντερα και προσαρμόζουμε στο ειδικό χωνάκι
όλα στο λουκάνικο κρίνονται από το σωστό "δαχτύλιασμα"
δέσιμο με σπάγκο για να ξεχωρίσουν
επιθεώρηση ποιοτικού ελέγχου
συμμετρική τοποθέτηση και προετοιμασία καπνίσματος
ο καπνός θα κάνει τη δουλειά του. το λόγο έχει τώρα το κρασί και ο μεζές που ψήνεται.
Τέλος, οι ξεμέθυστοι αναλαμβάνουν την απόσυρση από τον καπνό και το "χώσιμο"
σε γλύνα (χοιρινό λίπος) για να διατηρηθούν.
ΚΑΛΩΦΑΓΩΤΑ!!!
Υ.Γ. Σε επόμενες αναρτήσεις το blog μας θα δώσει οδηγίες για το πως να κάνετε χοιρασφάγια στο μπαλκόνι...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου