Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΔΡΟΣ 9/2/2011

Στην διάρκεια των ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν την Άνδρο το διήμερο 29-30/1/2011 και 4-5/2/2011 προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές σε δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες.
Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα που προέκυψε απ’την θεομηνία ήταν η κατολίσθηση της χωματερής και η διασπορά των απορριμμάτων στην κοιλάδα και στην παραλία του Σχοινιά.

Ο Δήμος Άνδρου κινητοποιήθηκε άμεσα στις 5 Φεβρουαρίου, συγκαλώντας σε επείγουσα συνεδρίαση την Επιτροπή Πολιτικής Προστασίας, για να παρθούν μέτρα για τον περιορισμό της ρύπανσης και την αποκατάσταση του χώρου.

Συγκεκριμένα:

ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ θαλάσσια φράγματα περιμετρικά της ρύπανσης.
ΖΗΤΗΘΗΚΕ από το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο και συγκεκριμένα απ’το Εργαστήριο Τεχνικής Γεωλογίας – Υδρογεωλογίας της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων επείγουσα μελέτη για την αποκατάσταση του χώρου.

ΖΗΤΗΘΗΚΕ από την ΚΑ ΕΠΚΑ Κυκλάδων και χορηγήθηκε η έγκριση εργασιών με επίβλεψή τους, προκειμένου να γίνει ανάκληση των διασπαρμένων υλικών και αποκατάσταση του χώρου.

Από τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου και τον Αντιπεριφερειάρ χη Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων καθώς και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου και Κρήτης, ζητήθηκε η έγκριση εναλλακτικής διαχείρισης των απορριμμάτων.

Η διαβούλευση μαζί τους συνεχίζεται για την επιλογή του τρόπου και την ολοκλήρωση των διαδικασιών που απαιτούνται.

Ο Δήμος Άνδρου σ’αυτή την δύσκολη συγκυρία θα δώσει όλες του τις δυνάμεις και θα κάνει ότι είναι δυνατόν για την αποκατάσταση του χώρου και την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων της διαχείρισης των σκουπιδιών του νησιού τα τελευταία σαράντα χρόνια στην περιοχή.

Η επιλογή χώρου κατασκευής ΧΥΤΥ είναι πλέον όχι μόνο αναγκαία και επιβεβλημένη, αλλά επιτακτική!

Από τους Δημότες της Άνδρου, σ’αυτή την δύσκολη στιγμή, ζητούμε να ρίχνουν τα ελάχιστα απορρίμματα, αυτά που δεν είναι δυνατόν να διατεθούν διαφορετικά ή να ανακυκλωθούν.

Η συμμετοχή όλων στην αντιμετώπιση αυτής της δύσκολης κατάστασης είναι απαραίτητη.

2 σχόλια:

  1. Αντε να δουμε επιτελους. Προχτες καψανε και τα υπολοιπα και βρωμισε ολος ο Ζαγανιαρης και ο Πιτροφος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επουσιώδες: Ο Σχοινιάς βρίσκεται στην Αττική. Απ' όσο ξέρω η παραλία που θάφτηκε είναι τα Σκοινιά (αν όχι σχινιά). Αλλά μάλλον τώρα έμαθαν την υπαρξή της στο Δήμο... δεν μπορείς να τους παρεξηγήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή