Δευτέρα 11 Μαΐου 2009





Είναι γεγονός...Το όμορφο νησί μας κατέχει περίοπτη θέση στην καρδιά και στο μυαλό μας καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους. Με την πρώτη ευκαιρία, όλοι κοιτάμε πως θα μπορέσουμε να ξεκλέψουμε μερικές εργάσιμες ώρες Παρασκευής ώστε να χαρούμε ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο στο χωριό.
Όταν όμως ο υδράργυρος σκαρφαλώνει υπέρ των 25οC και οι συμπαθείς παρουσιαστές των δελτίων καιρού (από τον Αρναούτογλου μέχρι την..Πετρούλα) μας διαβεβαιώνουν ότι το καλοκαίρι είναι κοντά, η προοπτική της απόδρασης γίνεται επιτακτική.
Οι τυχεροί αυτού του διήμερου (συμπεριλαμβανομένου του γράφοντος) θα πρέπει να γύρισαν στις βάσεις τους, το βραδάκι της Κυριακής, τουλάχιστον ενθουσιασμένοι. Η ανδριώτικη εξοχή οργιάζουσα και μυροβολούσα θύμιζε πολύχρωμα πλατσουρίσματα σε πράσινο καμβά και ο αέρας, λαμπερός δια της απουσίας του, έκανε τόσο τις νότιες όσο και τις βόρειες παραλίες να λαμπυρίζουν προκλητικά
Προσωπικά όμως, όσο και αν μου έκλεινε το μάτι ο Χαλκολιμιώνας, η Πλάκα ή ο Ζόρκος (όπου και κατέληξε η βολτούλα μου), παλαιότερες "παγωμένες" μαγιάτικες αναμνήσεις με έκαναν να αναβάλω την πρώτη φετινή μου βουτιά. Από βδομάδα βλέπουμε...

1 σχόλιο:

  1. Πανέμορφη η αντριώτικη φύση, μας καλεί να την αισθανθούμε σε κάθε εποχή του έτους και ιδιαίτερα την άνοιξη. Να είμαστε όλοι καλά και να απολαμβάνουμε τις ομορφιές του νησιού που μας θέλγει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή