Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Μπράβο στην Π.Ε.Φ.Ο Άνδρου

Σύλλογος Ζαγανιαριωτών Άνδρου « ΖΑΓΟΡΑ »
Παπαστράτου 26 Αθήνα 11476
Ο Σύλλογος Ζαγανιαριωτών Άνδρου χαιρετίζει την προσπάθεια του Συλλόγου Π.Ε.Φ.Ο Άνδρου, για άμεση λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν το Δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο της Μεσαριάς και αφορά την αγορά πετρελαίου για τη θέρμανση.


Συμμετέχουμε και καλούμε τους υπόλοιπους  Συλλόγους της Άνδρου να πάρουν μέρος, προκειμένου να βρεθεί μια άμεση λύση, ώστε τα παιδιά να αποκτήσουν θέρμανση, ωστόσο αυτή η λύση δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί μόνιμη. Για το λόγο αυτό καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους:  δημοτική αρχή , Συλλόγους , κοινωνικούς φορείς, ώστε να βρεθεί μία βιώσιμη λύση για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ΟΛΑ τα σχολεία της Άνδρου.
Γνωρίζουμε ότι αφενός η αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης λόγω της εξίσωσης του φόρου με αυτή του πετρελαίου κίνησης και αφετέρου οι μεγάλες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Αυτοδιοίκηση λόγω των συνεχών μειώσεων στην κρατική χρηματοδότηση των Δήμων, έχουν ως αποτέλεσμα να εμφανίζονται με γεωμετρική πρόοδο προβλήματα μικρά και μεγάλα.

Ως γνωστόν, στους Δήμους έχει μεταφερθεί η πλήρης οικονομική ευθύνη και διαχείριση των αναγκών των σχολείων και σημαντικό κομμάτι αυτής αποτελεί η προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης. Με την επιβολή της αυξημένης φορολογίας στο πετρέλαιο θέρμανσης είναι μεγάλος ο κίνδυνος να μην μπορούν να προσφέρουν στους μαθητές το στοιχειώδες, τη ζεστασιά στις σχολικές αίθουσες.

Επισημαίνουμε ότι η αναγκαιότητα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής που επικαλείται η κυβέρνηση προφανώς δεν μπορεί να αφορά τους Δήμους.
Επιπρόσθετα τονίζουμε ότι οι χρηματοδοτήσεις για τη λειτουργία των σχολείων είναι μειωμένες κατά 50% σε σχέση με το 2011.

Θέτουμε λοιπόν, ως αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας, πρώτα απ’ όλα να συμπεριληφθούν σχολεία και Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί στη ρύθμιση για την επιστροφή του φόρου πετρελαίου, προκειμένου να μπορούν οι Σχολικές Επιτροπές να καλύπτουν τουλάχιστον τις βασικές λειτουργικές ανάγκες των σχολείων.

Το θέμα αφορά τη ζωή μας, την επιβίωσή μας και το μέλλον των παιδιών μας σε αυτόν τον τόπο. Ας σταματήσουμε να περιμένουμε τον «από μηχανής θεό» κι ας αναλάβουμε δράση.
Είναι προφανές ότι οι δαπάνες της παιδείας πρέπει να αποτελούν μέριμνα και ευθύνη του κράτους. Κανείς δεν μπορεί να συγχωρήσει τις βαριές ευθύνες που φέρουν όσοι έφεραν τη χώρα σ’ αυτή την κατάσταση.

Κανείς όμως δεν πρέπει να κλείνει τα μάτια. Το πρόβλημα είναι υπαρκτό κι επειδή εμείς είμαστε αυτοί που θα κληθούμε να το αντιμετωπίσουμε, καλό είναι να προετοιμαστούμε.
Η ευθύνη διοίκησης ανήκει στη δημοτική αρχή. Εμείς όμως ως γονείς και κοινωνικοί φορείς, θέλουμε να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Με τις γνώσεις μας, με τη διάθεσή μας.

Είναι επιτακτική ανάγκη λοιπόν και προτείνουμε άμεσα, με ευθύνη του Προέδρου του ΔΣ και φυσικά του Δημάρχου Άνδρου, τη διενέργεια Δημοτικού Συμβουλίου και ουσιαστικής συζήτησης και λήψη αποφάσεων, από διευρυμένη σύνθεση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε ν’ αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί τις δυσκολίες που θα βρούμε δυστυχώς μπροστά μας.
Ας μην περιμένουμε απαθείς,  ευελπιστώντας πως το πρόβλημα θα λυθεί από κάποιους άλλους. Είναι καιρός ν’ αναζητήσουμε και να δώσουμε λύσεις ΣΗΜΕΡΑ!!!.

Συγχαρητήρια λοιπόν στον Σύλλογο Π.Ε.Φ.Ο Άνδρου που έφερε το πρόβλημα-θεμα στην επιφάνεια  και ελπίζουμε σε άμεσες ενέργειες για το καλό των παιδιών μας και του τόπου μας.



ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΓΛΥΝΟΣ                                                                         ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΗΝΔΡΙΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου