Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

ΠΟΙΟΙ ΚΡΑΤΑΝΕ «ΟΜΗΡΟΥΣ»
ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ;


Φίλε, επαγγελματία της Άνδρου.

Σε κάθε ευκαιρία η Δημοτική Αρχή του νησιού, με αφορμή τα προβλήματα που έχουν προκύψει στη διαχείριση των απορριμμάτων, φροντίζει να σε «ενημερώσει» πως εμείς, οι κάτοικοι των χωριών Πιτροφού και Ζαγανιάρι, σε κρατάμε «όμηρο». Προφανώς επειδή προσφεύγουμε στα δικαστήρια, καθώς δεν έχουμε άλλο μέσο για να βρούμε το δίκιο μας, στο θέμα της παράνομης χωματερής.
Μας κατηγορούν ότι δυσφημούμε το νησί και ότι βλάπτουμε οικονομικά εσένα.

Ήρθε λοιπόν η ώρα, φίλε επαγγελματία, να μάθεις ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. Όχι μέσα από τα λόγια με τα οποία σου «πιπιλίζουν» το μυαλό τόσα χρόνια, αλλά μέσα από τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ.

-ΑΠΟΔΕΙΞΑΜΕ ότι σεβόμαστε απόλυτα ΤΟ ΨΩΜΙ ΣΟΥ πέρσι το καλοκαίρι, όταν αποφασίσαμε ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ της παράνομης χωματερής, παρά το γεγονός ότι μας είχε δικαιώσει απόλυτα το Συμβούλιο της Επικρατείας.

-ΑΠΟΔΕΙΞΑΜΕ ότι σεβόμαστε απόλυτα ΤΟ ΨΩΜΙ ΣΟΥ φέτος το Πάσχα, όταν αποφασίσαμε να ΜΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ,
προσβάλλοντας την απαράδεκτη και πέρα από κάθε λογική απόφαση να ρίχνονται πάλι σκουπίδια σε μια χωματερή που έχει καταρρεύσει και καταλήγει στη θάλασσα, κατά τη διάρκεια της περιόδου που στο νησί υπήρχε αυξημένη τουριστική κίνηση. Θυμίζουμε πως τα ασφαλιστικά μέτρα τα καταθέσαμε ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΘΩΜΑ, όταν είχε αποχωρήσει από το νησί και ο τελευταίος επισκέπτης.

-ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΜΕ ότι εξακολουθούμε να σεβόμαστε απόλυτα ΤΟ ΨΩΜΙ ΣΟΥ, καθώς αποφασίσαμε να ΜΗΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ, ούτε το καλοκαίρι που έρχεται.

-Δώσαμε στον Δήμαρχο κ. Γλυνό και τους συνεργάτες του ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ (τρεις ολόκληρους μήνες) για να παρουσιάσουν ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ αντιμετώπισης του προβλήματος που δημιουργήθηκε με την κατολίσθηση της παράνομης χωματερής. Δυστυχώς, σε αυτό το διάστημα ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΤΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ. Κι αυτό δεν το λέμε εμείς, το λένε τα παρακάτω ΓΕΓΟΝΟΤΑ:

1) Στο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε μετά την κατάρρευση της χωματερής ο Δήμαρχος δήλωσε πως θα ξεκινήσει η διαδικασία δεματοποίησης των σκουπιδιών «εντός πέντε ημερών»(!!!), με κόστος 20 ευρώ τον τόνο. Ένα μήνα αργότερα –κι ενώ το νησί είχε «πνιγεί» στα σκουπίδια- ανακοίνωσε ότι δεματοποίηση ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ, επειδή κοστίζει 2.800 ευρώ τη μέρα. Αναρωτιόμαστε: ΠΟΣΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ μπορεί κανείς να έχει σε ένα δήμαρχο, που άλλα λέει τη μια μέρα και άλλα την άλλη;

2) Στο ίδιο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος δήλωσε ότι ο Δήμος θα ενοικιάσει το μηχάνημα «ΣΟΥΚΟΣ» που επεξεργάζεται τα σκουπίδια και ότι το κόστος θα είναι 60 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΤΟΝΟ. Αρκούσε ένα και μόνο τηλεφώνημα στο Δήμο Καλαμάτας, που είχε εφαρμόσει δοκιμαστικά (και απορρίψει!!!) τη συγκεκριμένη μέθοδο, για να μάθει κάποιος πως το κόστος είναι 130 ΕΥΡΩ Ο ΤΟΝΟΣ! Και στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο μάθαμε ότι, τελικά θα πληρώσουμε τον «Σούκο» 180 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΤΟΝΟ!!! Τρεις φορές πάνω από την τιμή που μας είπαν αρχικά... Επιπλέον, θα βάλουν ένα ΝΕΟ ΦΟΡΟ (1 ευρώ το τετραγωνικό) σε κάθε σπίτι, για να πληρωθεί μια αμφιλεγόμενη και πειραματική μέθοδος. Αναρωτιόμαστε: ΠΟΣΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ μπορεί κανείς να έχει σε ένα δήμαρχο, που δεν μπορεί να μάθει ούτε καν πόσο στοιχίζει η ενοικίαση ενός μηχανήματος;


Φίλε επαγγελματία της Άνδρου

Από τα γεγονότα ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ πως εκείνοι που επιχειρούν να σε έχουν ΟΜΗΡΟ είναι ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΓΛΥΝΟΣ και οι ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ του.

Από τα γεγονότα ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ πως εκείνοι που δυσφημούν το νησί με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους είναι ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΓΛΥΝΟΣ και οι ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ του.

Εξάλλου δεν αποτελεί δυσφήμιση για το νησί το γεγονός ότι, φέτος το καλοκαίρι, ίσως και ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ο επισκέπτης του νησιού μας να κάνει το μπάνιο του σε κάποιες από τις παραλίες μας, εξαιτίας της κατολίσθησης της χωματερής;

ΚΑΙ κάτι τελευταίο: ΑΝ ΗΘΕΛΕ ο κ. Γλυνός να λυθεί το θέμα της διαχείρισης των απορριμάτων, θα είχε δεχτεί, πριν 4 χρόνια, την πρόταση του πρώην νομάρχη κ. Μπάιλα να τον εξουδιοδοτήσουν οι τρεις Δήμοι, ώστε σε ΜΟΛΙΣ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ να είχε χωροθετήσει εκείνος ΧΥΤΥ. Τότε ο Δήμος Υδρούσας είχε δώσει την εξουσιοδότηση. ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΔΩΣΕ ο κ Γλυνός, τότε Δήμαρχος Κορθίου –όπως και ο Δήμαρχος Χώρας.

Τυχαίο; Δεν νομίζουμε!!!

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΙΤΡΟΦΟΥ ΑΝΔΡΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΑΓΑΝΙΑΡΙΩΤΩΝ ΑΝΔΡΟΥ «Η ΖΑΓΟΡΑ»

1 σχόλιο:

  1. Μπραβο και στους δυο συλλογους για τις ενεργειες τους. Επρεπε να εχει γινει απο καιρο αλλα ο κομπος εφτασε στο χτενι που λενε. Μην υποκειψετε ο καθενας θελει να περναει αυτος καλα και να καουν οι υπολοιποι. Χαιρετισμους σε ολους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή