Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Ερώτηση του Αϊβαλιώτη στη βουλή για το θέμα ΧΥΤΥ της Άνδρου





Ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ κ Αϊβαλιώτης έκανε επερώτηση στη βουλή για θέμα XYTY. Επισυνάπτω τις ερωτήσεις του κυρίου Αϊβαλιώτη και την απάντηση από το ΥΠΕΣ.

Σκέψεις: Η απάντηση του ΥΠΕΣ προς τον κύριο Αϊβαλιώτη για το θέμα του ΧΑΔΑ δεν αναφέρει πουθενά ότι ο ΧΑΔΑ είναι εντός αρχαιολογικού χώρου. Η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου που απάντησε στο ΥΠΕΣ μάλλον ξέχασε να αναφέρει που βρίσκεται ο ΧΑΔΑ. Απλά αναφέρει ότι είναι ΧΑΔΑ. Μα πριν 10 μέρες βγήκε η απόφαση του ΣΤε που ακυρώνει κάθε ενέργεια εντός του κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου. Δεν αναφέρεται πουθενά.

Η απάντηση του ΥΠΕΣ ρίχνει πάλι το μπαλάκι στο Σύνδεσμο Δήμων Άνδρου. Ο Σύνδεσμος μάλλον δεν ξέρει ότι πρέπει να πάει στην επόμενη θέση.

Αναρωτιέμαι που είναι εξαφανισμένοι οι βουλευτές του νομού. Ενώ διαβάζω συνέχεια ερωτήσεις τους για θέματα των Κυκλάδων και καταλαβαίνω την αγωνία τους για την πορεία και τα προβλήματα των Κυκλάδων δεν είδα πουθενά κανέναν από τους δύο να πιέζει τους δημάρχους και τον έπαρχο να λύσουν το θέμα. Γιατί; Μήπως φοβούνται το πολιτικό κόστος όπως και οι δήμαρχοι;

Όταν πήγαν να χωροθετήσουν πάνω στα νερά δεν είδα τους βουλευτές μας να τραβάνε το αυτί των δημάρχων και του έπαρχου και να προσπαθήσουν να τους επαναφέρουν στην τάξη. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι πρώην έπαρχος και νυν βουλευτής να μην ξέρει που είναι ο κυριότερος υδροφόρος ορίζοντας τους νησιού το οποίο διοικούσε κάποτε. Δεν είμαστε χαζοί.

Με εκτίμηση
Λάβδας Αντώνιος
Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Πιτροφού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου