Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

Νέα του Σαββατοκύριακου.




Άλλο ένα Σ/Κ στο χωριό, αυτή τη φορά με ανάμεικτα συναισθήματα. Χαράς, λύπης, θυμού και αγανάκτησης Με ικανοποίηση διαπιστώσαμε την άμεση ανταπόκριση του Δημάρχου μας στο πρώτο σκέλος της προ ημερών επιστολής του Συλλόγου μας αναφορικά με τον έλεγχο των δεξαμενών του χωριού Ο καθαρισμός της πρώτης (μεγάλης) ολοκληρώθηκε, ενώ εκείνος της δεύτερης έχει δρομολογηθεί για τις επόμενες ημέρες.
Το Σάββατο, 16/5, ο εφημέριος του χωριού, πατήρ Δημήτριος Στεφάνου, τέλεσε στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου την τρίμηνη επιμνημόσυνη δέηση της πρεσβυτέρας Μαρίας Μωράκη.
Οι παρευρισκόμενοι παρακολουθούσαν με μάτια βουρκωμένα, όχι τόσο από τη συγκίνηση, αλλά κυρίως από το σύννεφο διοξινών που για μία ακόμα φορά αγκάλιασε το χωριό μας.
αιτία, ως συνήθως, η φωτιά που ξέσπασε στον σκουπιδότοπο του Στρόφυλα και με τη βοήθεια του νότιου ανέμου έπνιγε για μέρες Ζαγανιάρη, Μελίδα και Πιτροφό, ενώ η δυσοσμία και τα υπολείμματα του παθογόνου νέφους έφτασαν μέχρι τη Χώρα. Κι όλα αυτά εν μέσω Μαΐου Κανείς δεν θέλει να σκέφτεται την κατάσταση κατά τους επόμενους μήνες, με τις θερμοκρασίες στα ύψη και τις αυταναφλέξεις των σκουπιδιών σε εβδομαδιαία (τουλάχιστον) διάταξη. Η κάμερα της εκπομπής "Γυρίσματα", της τηλεόρασης του Σκάι, βρέθηκε στην περιοχή και κατέγραψε εικόνες-"διαφήμιση" για το νησί μας παραμονές της δυσκολότερης τουριστικής,θερινής περιόδου των τελευταίων 10 χρόνων.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου