Τρίτη 5 Μαΐου 2009

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

Στην τελική ευθεία μπαίνουν τα διαδικαστικά για την αποκατάσταση του σχολείου του χωριού μας και τη μετατροπή του σε λαογραφικό μουσείο και χώρο εκδηλώσεων. Ήδη προχωρά η μελέτη των τεχνικών υπηρεσιών του Επαρχείου, που θα κατατεθεί στη Νομαρχία, ώστε να χρηματοδοτηθεί το έργο. Πρόσφατα, ο Νομάρχης Κυκλάδων κ. Δημήτριος Μπάιλας μας ενημέρωσε ότι ισχύει πάντα η δέσμευσή του για χρηματοδότηση του έργου και το Δ.Σ του Συλλόγου αισθάνεται την ανάγκη να τον ευχαριστήσει, δημόσια.
-Με επιστολή του προς τον Δήμαρχο Άνδρου, το Δ.Σ του Συλλόγου επισημαίνει την ανάγκη να τοποθετηθεί καθρέπτης στον κεντρικό δρόμο του χωριού, έξω από την οικία Γιώργου Μπαφαλούκου, καθώς στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος, λόγω περιορισμένης ορατότητας. Με την ίδια επιστολή ζητείται η τοποθέτηση προστατευτικής μπάρας στο κάτω χωριό. Επίσης επισημαίνεται το πρόβλημα που υπάρχει με την ύδρευση του χωριού και ζητείται λύση, ώστε το καλοκαίρι να μην αντιμετωπίσουμε τα περσινά προβλήματα. Τέλος, στην ίδια επιστολή επισημαίνεται η ανάγκη να καθαριστούν οι δεξαμενές ύδρευσης, που δεν έχουν καθαριστεί τα τελευταία τρία χρόνια.
-Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου, Γιάννης Μηνδρινός, κατόπιν συνεννόησης με τον πρόεδρο Νίκο Μωράκη, εκπροσώπησε τον Σύλλογο και το χωριό στη συνάντηση που έγινε στο δημοτικό σχολείο Πιτροφού τη Δευτέρα του Πάσχα, με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις για την χωροθέτηση χώρου υγιειονομικής ταφής απορριμμάτων. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Πιτροφού, Αντώνης Λάβδας, ενημέρωσε ότι απορρίφθηκε από τους αρμόδιους φορείς η θέση «Προφήτης Ηλίας – Μαυρίλες», κάτι απόλυτα λογικό αφού εκεί υπάρχουν πηγές από τις οποίες υδροδοτούνται τα χωριά Παλαιόπολη και Πιτροφός. Το θέμα φαίνεται πως οδηγείται και πάλι σε αδιέξοδο και πιστεύουμε πως ήρθε η ώρα οι δήμαρχοι του νησιού να εξουσιοδοτήσουν τον Νομάρχη να βρει τη λύση. Θυμίζουμε ότι ο Νομάρχης έχει δεσμευτεί πως αν τον εξουσιοδοτήσουν οι δήμαρχοι, σε έξι μήνες θα έχει λύσει το θέμα.

Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου, Γιάννης Μηνδρινός.

1 σχόλιο:

  1. AN AYTO ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΛΗΡΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ "ΛΟΓΩ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ" ..ΤΟΤΕ ΤΙ ΛΕΓΕΤΑΙ!!!
    ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΤΟΛΜΗΣΟΥΝ.ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΓΩΔΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ.
    ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΔΡΙΩΤΙΚΑ
    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΖΑΓΑΝΙΑΡΓΙΩΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή