Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΖΑΓΑΝΙΑΡΙΩΤΩΝ "Η ΖΑΓΟΡΑ" ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΤΑ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΑ ΠΛΕΟΝ "ΡΑΚΟΚΑΖΑΝΙΑΣΜΑΤΑ", ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΧΩΡΑ ΣΤΙΣ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
Η ΑΠΟΣΤΑΞΗ ΚΑΙ Η "ΣΟΥΜΑ" ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΒΙΟΛΙΟΥ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΖΑΓΟΡΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ.
ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟ ΤΩΝ 20 ΕΥΡΩ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ΣΠΙΤΙΚΑ ΕΔΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΡΑΚΙ.
ΕΣΕΙΣ ΦΕΡΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΤΟ ΚΕΦΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΑΞΕΧΑΣΤΗ ΒΡΑΔΙΑ.

3 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λοιπόν λίγα λόγια για το ρακί μας

    Το ρακί έχει μία ιστορία 300 χρόνων , αλλά έχει ξεκινήσει πολύ νωρίτερα. Οι διατροφικές συνήθειες των αρχαίων Μινωιτών και Μυκηναίων διέφεραν πολύ από των υπολοίπων μεσογειακών λαών. Η διατροφή τους ήταν κυρίως βασισμένη σε κρέας και λαχανικά και το αγαπημένο ποτό για το γεύμα τους ήταν το ρακί.
    Το μάζεμα των σταφυλιών και η δημιουργία του κρασιού και του ρακίου είναι δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα κάθε χρόνο το φθινόπωρο .Η δημιουργία του κρασιού περιλαμβάνει το λιώσιμο των σταφυλιών σε ειδικές πέτρινες κατασκευές που ονομάζονται πατητήρια. Αυτό μπορεί να γίνει είτε με τα πόδια είτε με ένα μικρό μηχάνημα. Ό,τι απομείνει στα πατητήρια (αφού αφαιρεθεί η μεγαλύτερη ποσότητα του χυμού) μπαίνει σε ένα βαρέλι με νερό ή κρασί και παραμένει κλειστό για ένα περίπου μήνα. Μετά το βάζουμε σʼ ένα μεγάλο μεταλλικό καζάνι , το οποίο έχει μακριά μεταλλική καμινάδα στην κορυφή , ώστε να φεύγει ο ατμός. Το καζάνι , στον πάτο του οποίου έχει τοποθετηθεί θρύμπα , κλείνει αεροστεγώς και βράζει. Το πρώτο ποτό που βγαίνει λέγεται πρωτορακι και είναι πολύ δυνατό.
    Το τελικό ποσό από το αποσταγμένο υγρό περιέχει το λιγότερο ποσοστό σε αλκοόλ , ενώ το ρακί αυτό καθεαυτό παράγεται στη μεσαία φάση της διαδικασίας. Αυτό διαρκεί περίπου τρεις ώρες , κατά τη διάρκεια των οποίων οι ιδιοκτήτες των καζανιών πρέπει να δοκιμάζουν την περιεκτικότητα σε αλκοόλ , να ελέγχουν τη θερμοκρασία και τέλος να σταματήσουν την απόσταξη όταν το ρακί έχει αποκτήσει την επιθυμητή γεύση. Για την παραγωγή του ρακιού λαμβάνουν χώρα δύο ή τρεις αποστακτικές διαδικασίες.
    Όλη η διαδικασία γίνεται γιορτή στην οποία παίρνουν μέρος φίλοι και συγγενείς , φέρνοντας φαγητό και δοκιμάζοντας το ποτό. Κάθε βήμα της αποστακτικής διαδικασίας έχει ένα συγκεκριμένο τελετουργικό και γι ʽ αυτό η παρουσία φίλων είναι απαραίτητη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καμια φωτογραφια θα ανεβασετε απο τη γιορτη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή