Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Ενημέρωση μελών.



Αγαπητά μέλη του Συλλόγου Ζαγανιαριωτών,

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικασία της κλήρωσης για τη λαχειοφόρο αγορά. Πραγματοποιήθηκε στις 9 Δεκεμβρίου 2012 στα γραφεία του Συλλόγου μας επί της οδού Παπαστράτου 26, Γκύζη και νικητές ήταν οι κάτοχοι των λαχνών με αριθμό: 1073, 1361, 2451, 3367 και 758. Κερδίζουν από μία δωροεπιταγή των 200 ευρώ από τα καταστήματα ΙΚΕΑ, Πλαίσιο και Κωτσόβολος. Ενημέρωση υπήρξε, άλλωστε, λίγες ώρες μετά τη διαδικασία και στο
blog του Συλλόγου μας, zaganiariandros.blogspot.com. Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για μία ακόμα φορά για τη συμμετοχή και τη βοήθειά σας, σε μια τόσο δύσκολη περίοδο που διανύουμε όλοι.

Πλέον, η προσπάθεια μετατροπής του σχολείου του χωριού μας σε Πολιτιστικό κέντρο συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς και ευελπιστούμε ότι στο άμεσο μέλλον θα είναι έτοιμο να μας φιλοξενήσει στις δραστηριότητες μας. Ηδη, από τα χρήματα της γιορτής ρακιού και της λαχειοφόρου, τα κουφώματα του σχολείου είναι πλέον καινούρια και έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την ηλεκτροδότησή του και όχι μόνο.


Επίσης, επειδή στις μέρες μας αυτό που χρειάζεται για να παραμείνουμε δυνατοί είναι η αγάπη προς τον συνάνθρωπο και η συμπαράσταση στα δύσκολα, ο Σύλλογος Ζαγανιαριωτών σε συνεργασία και με άλλους Συλλόγους του νησιού και την ΠΕΦΟ Άνδρου, που ήταν και επικεφαλής αυτής της προσπάθειας, προσέφερε χρήματα προκειμένου να αγοραστεί πετρέλαιο για το σχολείο και το νηπιαγωγείο της Μεσσαριάς Ανδρου.

Τέλος, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το ΔΣ του Συλλόγου αποφάσισε για φέτος να γίνει η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας μας στο μαγαζί « ΘΕΜΙΔΑ », στην οδό Ευελπίδων 35, το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 22:00μμ. Η τιμή για τον καθένα ανέρχεται στα 15 ευρώ και περιλαμβάνεται σ’ αυτήν πλήρες μενού, άφθονο κρασί, αλλά και ζωντανή μουσική. Παρακαλούμε θερμά, λόγω των περιορισμένων θέσεων, όπως ενημερώσετε το συντομότερο δυνατό για τη συμμετοχή σας την Κα Φερενίκη Μωράκη, στο τηλέφωνο 6947 544446. Η κράτηση είναι απαραίτητη, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα. Η παρουσία σας θα μας δώσει χαρά!

Ο πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Ζαγανιαριωτών σας εύχονται

Ευτυχισμένα Χριστούγεννα,
καλές γιορτές, με υγεία, αγάπη και ευτυχία σε όλους!


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΛΥΝΟΣ                                                                                   ΜΙΧ. ΜΗΝΔΡΙΝΟΣ

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Αποτελέσματα κλήρωσης λαχειοφόρου


 Αποτελέσματα κλήρωσης λαχειοφόρου

Με την παρούσα, σας γνωρίζουμε ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία η λαχειοφόρος αγορά που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ζαγανιαριωτών Άνδρου .
Η κλήρωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012, στα γραφεία του συλλόγου οδός Παπαστράτου 26 Αθήνα.
Τα αποτελέσματα της κλήρωσης έχουν ως εξής:

1ος  λαχνός κληρώθηκε ο αριθμός  1073 που είχε αγορασθεί από τον κο ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ ΜΙΧΑΗΛ  και κερδίζει 200€ Δωροεπιταγή ΙΚΕΑ.
 2ος  λαχνός κληρώθηκε ο αριθμός  1361 που είχε αγορασθεί από τον κο ΠΟΛΑΤΟ ΠΑΥΛΟ  και κερδίζει 200€ Δωροεπιταγή ΙΚΕΑ.
3ος  λαχνός κληρώθηκε ο αριθμός  2451 που είχε αγορασθεί από τον κο ΣΙΓΑΛΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ  και κερδίζει 200€ Δωροεπιταγή ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ.
4ος  λαχνός κληρώθηκε ο αριθμός  3367 που είχε αγορασθεί από την κα ΝΤΕΒΕΡΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ  και κερδίζει 200€ Δωροεπιταγή ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ.
5ος  λαχνός κληρώθηκε ο αριθμός 758 που είχε αγορασθεί από τον κο ΚΑΡΥΔΗ ΠΕΤΡΟ  και κερδίζει 200€ Δωροεπιταγή ΠΛΑΙΣΙΟ.

Ο Σύλλογος Ζαγανιαριωτών Άνδρου Ευχαριστεί θερμά όλους όσους στήριξαν αυτή την λαχειοφόρο (προσπάθεια) δίνοντας κάποιο ποσό από αυτό που δεν περισσεύει σήμερα με σκοπό την ανακαίνιση του σχολικού κτιρίου του χωριού μας Ζαγανιάρι.
Καλές Γιορτές σε όλους με υγεία.

Ο Πρόεδρος                                                                                                 Ο Γραμματέας
Γλυνός Κωνσταντίνος                                                                          Μηνδρινός Μιχάλης

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Μπράβο στην Π.Ε.Φ.Ο Άνδρου

Σύλλογος Ζαγανιαριωτών Άνδρου « ΖΑΓΟΡΑ »
Παπαστράτου 26 Αθήνα 11476
Ο Σύλλογος Ζαγανιαριωτών Άνδρου χαιρετίζει την προσπάθεια του Συλλόγου Π.Ε.Φ.Ο Άνδρου, για άμεση λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν το Δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο της Μεσαριάς και αφορά την αγορά πετρελαίου για τη θέρμανση.


Συμμετέχουμε και καλούμε τους υπόλοιπους  Συλλόγους της Άνδρου να πάρουν μέρος, προκειμένου να βρεθεί μια άμεση λύση, ώστε τα παιδιά να αποκτήσουν θέρμανση, ωστόσο αυτή η λύση δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί μόνιμη. Για το λόγο αυτό καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους:  δημοτική αρχή , Συλλόγους , κοινωνικούς φορείς, ώστε να βρεθεί μία βιώσιμη λύση για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ΟΛΑ τα σχολεία της Άνδρου.
Γνωρίζουμε ότι αφενός η αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης λόγω της εξίσωσης του φόρου με αυτή του πετρελαίου κίνησης και αφετέρου οι μεγάλες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Αυτοδιοίκηση λόγω των συνεχών μειώσεων στην κρατική χρηματοδότηση των Δήμων, έχουν ως αποτέλεσμα να εμφανίζονται με γεωμετρική πρόοδο προβλήματα μικρά και μεγάλα.

Ως γνωστόν, στους Δήμους έχει μεταφερθεί η πλήρης οικονομική ευθύνη και διαχείριση των αναγκών των σχολείων και σημαντικό κομμάτι αυτής αποτελεί η προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης. Με την επιβολή της αυξημένης φορολογίας στο πετρέλαιο θέρμανσης είναι μεγάλος ο κίνδυνος να μην μπορούν να προσφέρουν στους μαθητές το στοιχειώδες, τη ζεστασιά στις σχολικές αίθουσες.

Επισημαίνουμε ότι η αναγκαιότητα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής που επικαλείται η κυβέρνηση προφανώς δεν μπορεί να αφορά τους Δήμους.
Επιπρόσθετα τονίζουμε ότι οι χρηματοδοτήσεις για τη λειτουργία των σχολείων είναι μειωμένες κατά 50% σε σχέση με το 2011.

Θέτουμε λοιπόν, ως αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας, πρώτα απ’ όλα να συμπεριληφθούν σχολεία και Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί στη ρύθμιση για την επιστροφή του φόρου πετρελαίου, προκειμένου να μπορούν οι Σχολικές Επιτροπές να καλύπτουν τουλάχιστον τις βασικές λειτουργικές ανάγκες των σχολείων.

Το θέμα αφορά τη ζωή μας, την επιβίωσή μας και το μέλλον των παιδιών μας σε αυτόν τον τόπο. Ας σταματήσουμε να περιμένουμε τον «από μηχανής θεό» κι ας αναλάβουμε δράση.
Είναι προφανές ότι οι δαπάνες της παιδείας πρέπει να αποτελούν μέριμνα και ευθύνη του κράτους. Κανείς δεν μπορεί να συγχωρήσει τις βαριές ευθύνες που φέρουν όσοι έφεραν τη χώρα σ’ αυτή την κατάσταση.

Κανείς όμως δεν πρέπει να κλείνει τα μάτια. Το πρόβλημα είναι υπαρκτό κι επειδή εμείς είμαστε αυτοί που θα κληθούμε να το αντιμετωπίσουμε, καλό είναι να προετοιμαστούμε.
Η ευθύνη διοίκησης ανήκει στη δημοτική αρχή. Εμείς όμως ως γονείς και κοινωνικοί φορείς, θέλουμε να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Με τις γνώσεις μας, με τη διάθεσή μας.

Είναι επιτακτική ανάγκη λοιπόν και προτείνουμε άμεσα, με ευθύνη του Προέδρου του ΔΣ και φυσικά του Δημάρχου Άνδρου, τη διενέργεια Δημοτικού Συμβουλίου και ουσιαστικής συζήτησης και λήψη αποφάσεων, από διευρυμένη σύνθεση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε ν’ αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί τις δυσκολίες που θα βρούμε δυστυχώς μπροστά μας.
Ας μην περιμένουμε απαθείς,  ευελπιστώντας πως το πρόβλημα θα λυθεί από κάποιους άλλους. Είναι καιρός ν’ αναζητήσουμε και να δώσουμε λύσεις ΣΗΜΕΡΑ!!!.

Συγχαρητήρια λοιπόν στον Σύλλογο Π.Ε.Φ.Ο Άνδρου που έφερε το πρόβλημα-θεμα στην επιφάνεια  και ελπίζουμε σε άμεσες ενέργειες για το καλό των παιδιών μας και του τόπου μας.



ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΓΛΥΝΟΣ                                                                         ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΗΝΔΡΙΝΟΣ

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Λουκάνικα στην Ταράτσα

Για 2 πράγματα μιλάνε όλο το Νοέμβρη στο νησί... Για ελιές και για χοιροσφάγια.
Κάτι όμως οι απεργίες της ΠΝΟ, κάτι τα μποφόρια, κάτι τα ακριβά εισιτήρια που δεν επιτρέπουν πολλά ταξίδια το μήνα, κρατούν πολλούς από μας μακρυά από την Άνδρο.

Δεν ξενερώνουμε ποτέ όμως. Αν δεν μπορούμε να φτιάξουμε τα παραδοσιακά μας λουκάνικα "πέρα", θα τα φτιάξουμε στην Αθήνα. Το μόνο που χρειάζεται είναι σωστά (ανδριώτικα) υλικά και καλή παρέα. Παρακάτω μερικές συμβουλές για ερασιτέχνες...





Kόβουμε τα κομμάτια του χοιρινού σε κυμά (όχι σε μηχανή αλλά με μαχαίρια)


Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (κρασί, μάραθο, πορτοκάλι, πιπέρι και... άλλα μυστικά υλικά)


καθαρίζουμε καλά τα έντερα και προσαρμόζουμε στο ειδικό χωνάκι



όλα στο λουκάνικο κρίνονται από το σωστό "δαχτύλιασμα"


δέσιμο με σπάγκο για να ξεχωρίσουν


επιθεώρηση ποιοτικού ελέγχου




συμμετρική τοποθέτηση και προετοιμασία καπνίσματος




ο καπνός θα κάνει τη δουλειά του. το λόγο έχει τώρα το κρασί και ο μεζές που ψήνεται.



Τέλος, οι ξεμέθυστοι αναλαμβάνουν την απόσυρση από τον καπνό και το "χώσιμο" 
σε γλύνα (χοιρινό λίπος) για να διατηρηθούν.

ΚΑΛΩΦΑΓΩΤΑ!!!


Υ.Γ. Σε επόμενες αναρτήσεις το blog μας θα δώσει οδηγίες για το πως να κάνετε χοιρασφάγια στο μπαλκόνι...