Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ





ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΥΤΗ ΓΙΟΡΤΑΖΕΤΑΙ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ 1η ΜΑΙΟΥ 1886 ΚΑΙ Η ΣΦΑΓΗ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ HAYMARKET, ΟΤΑΝ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΙΚΑΓΟ ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΝ ΚΥΡΗΣΟΝΤΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΑΝ ΑΠΑΡΧΗ ΤΩΝ ΑΙΜΑΤΗΡΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ 8ΩΡΟΥ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
ΕΚΤΟΣ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΤΗΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ (ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΝΕΠΙΣΗΜΗ ΑΡΓΙΑ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ), Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ. ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ (ΣΕ ΑΝΑΛΟΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΕΑΡΙΝΗΣ ΙΣΗΜΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΡΙΝΟΥ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟΥ) ΓΙΟΡΤΑΖΟΤΑΝ Η ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΟΡΓΑΣΜΟΥ, ΟΙ ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΝΤΑΝΙΑΣ.
ΟΣΟΙ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ (ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΔΕΜΕΝΑ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ), ΕΜΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ Ή ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΕΞΟΧΗ. ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΓΙΑΤΙΚΟ ΣΤΕΦΑΝΙ (ΠΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΞΩΠΟΡΤΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΧΑΡΑ, ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΚΑΙ ΕΥΜΑΡΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ), ΝΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΝΑ… ΨΑΞΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ¨ΜΑΓΙΟΞΥΛΟ¨.

Παρασκευή 23 Απριλίου 2010



"ΟΠΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΙ ΜΑΛΑΜΑ" ΛΕΕΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ, ΚΑΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ "ΜΑΛΑΜΑΤΕΝΙΟ". ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟΥΣ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΥΣ ΓΙΩΡΓΗΔΕΣ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΕΣ, ΑΝΔΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΜΗ.

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΟΥ Δ.Σ.


Στις 11 Απριλίου 2010 έλαβε χώρα στα γραφεία του (Παπαστράτου 26, Γκύζη) η Γενική Συνέλευση (Γ.Σ.) του Συλλόγου μας. Στα πλαίσια της Γ. Σ. συζητήθηκαν ο απολογισμός της παρελθούσης διετίας, οι τρέχουσες δραστηριότητες και τα επόμενα βήματα του Συλλόγου και, τέλος, διεξήχθησαν εκλογές για την ανάδειξη του επταμελούς Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.).

Μετά το πέρας της Γ. Σ. συνεδρίασε το νεοεκλεγέν Δ. Σ. και μεταξύ άλλων καθόρισε την κατανομή των αρμοδιοτήτων των μελών του. Η σύνθεση του Δ. Σ. κατόπιν και της αναδιάταξης που έλαβε χώρα κατά την συνεδρίαση του Δ. Σ. στις 21/4/2010 έχει ως εξής:

Πρόεδρος - Μωράκης Νικόλαος του Κωνσταντίνου
Αντιπρόεδρος - Ραυτόπουλος Κωνσταντίνος του Νικολάου
Γενικός Γραμματέας - Μηνδρινός Μιχαήλ του Ιωάννου
Ταμίας - Μωράκης Κωνσταντίνος του Νικολάου
Έφορος - Λουσίδη Γαρυφαλλιά του Ευαγγέλου
Μέλος - Μηνδρινός Ιωάννης του Μιχαήλ
Μέλος - Μπότσης Κωνσταντίνος του Αποστόλου

Κυριακή 4 Απριλίου 2010

Χριστός ανέστη !!!





"Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, καί τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενος"
Και του χρονου να' μαστε καλα να ξαναζησουμε την Ανασταση του Θεανθρωπου!
Προς το παρον ομως γιορταστε! Αφηστε κατα μερος τα βεγγαλικα και τα βαρελoτα (χαμενα δεν θα πανε, ολη η Κυριακη δικια μας ειναι) και πιαστε τα κουταλια. Η σουπα και ο "λαμπριατης" περιμενουν. Η ερχομενη μερα προβλεπεται μεγαλη και το στομαχι χρειαζεται... "ζεσταμα". Μην το παρακανετε ομως. Το προγραμμα περιλαμβανει πολυ πρωινο ξυπνημα. Οταν η μερα χαραξει, πρεπει να βρει το αρνι να γυριζει στη σουβλα του συνοδευομενο απο τους παραδοσιακους του δορυφορους. Το πιπερατο κοκορετσι και το ζουμερο κοντοσουβλι.
Και απο κει και περα υπομονη... Το ψησιμο θελει το χρονο του αλλα ποιος νοιαζεται;
Τα συκωτακια, τα σπασμενα κοκκινα αυγα των "ηττημενων" μονομαχων, η πασχαλιατικη κουλουρα και τα αλλα εδεσματα θα κρατησουν ησυχο το στομαχι ενω ο καθενας θα περιμενει τη σειρα του για ριξει τα "Τσουνια".
Ποιος θα ριξει τον "εννια"...;